Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Συνέντευξη: Λάζαρος Καραούλης – “Μόνο το ΠΑΣΟΚ αφουγκράζεται τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας”

Συνέντευξη παραχώρησε στο The Socialist και τον Άγγελο Γαβρή ο υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής και μέλος της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Λάζαρος Καραούλης.

Σχετικά με την υποψηφιότητα του ο κ.Καραούλης ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Έχω την χαρά και την τιμή να είμαι υποψήφιος στην περιοχή που γεννήθηκα, μεγάλωσα και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά και θα δώσω αυτή την μάχη δίπλα σε άξιους συντρόφους και συντρόφισσες για να φέρουμε ξανά την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ στην καθημερινότητα του πολίτη.”

“Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται στην ίδια όχθη του λαϊκισμού, της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης.” ανέφερε ο κ.Καραούλης στρέφοντας τα βέλη του τόσο στην Κυβέρνηση, όσο και στην Αξιωματικής Αντιπολίτευση.

Παράλληλα εκτενή αναφορά έκανε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ανατολική Αττική.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ:

– Κύριε Καραούλη, το ΠΑΣΟΚ γίνεται το πρώτο κόμμα στην Ελλάδα που έχει καταθέσει πρόγραμμα διακυβέρνησης και υποψηφίους Βουλευτές σε ποσοστό άνω του 80% στην επικράτεια. Τι σημαίνει για εσάς και για τους πολίτες της Ανατολικής Αττικής, η εμπιστοσύνη της ηγεσίας στο πρόσωπο σας; 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εκλέχθηκε στο πλαίσιο μιας μεγάλης και ριζικής Ανανέωσης την οποία επιζητούσε ο κόσμος της Δημοκρατικής Παράταξης τον Δεκέμβριο του 2021, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε μια δυναμική επανεκκίνηση μέσα στην κοινωνία με τους πολίτες στο προσκήνιο.

Έχω την χαρά και την τιμή να είμαι υποψήφιος στην περιοχή που γεννήθηκα, μεγάλωσα και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά και θα δώσω αυτή την μάχη δίπλα σε άξιους συντρόφους και συντρόφισσες για να φέρουμε ξανά την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ στην καθημερινότητα του πολίτη.

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ για τους νέους ανθρώπους που εισέρχονται στον Επαγγελματικό Στίβο.

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ σε όσους θέλουν να κάνουν τη δική τους οικογένεια και δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στα βασικά. 

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ στους άνεργους που ψάχνουν μία δουλειά.

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ στους εργαζόμενους με τους χαμηλότερους μισθούς στην Ε.Ε

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ στους υγειονομικούς που δουλεύουν διπλοβάρδιες για να καλύψουν τα κενά του ΕΣΥ.

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ στους εκπαιδευτικούς  που δεν μπορούν να νοικιάσουν σπίτι για να πάνε σε απομακρυσμένες περιοχές.

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ στους γονείς που δεν βγαίνει ο μήνας από τα πάγια έξοδα.

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ στους χαμηλοσυνταξιούχους που είδαν την σύνταξή τους να μειώνεται από την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση.

Αρκεί κάποιος να δει τα στοιχεία της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα και την θέση μας σε ολόκληρη την Ευρώπη για να συνειδητοποιήσει ότι βρισκόμαστε σε λάθος τροχιά. Γνωρίζουμε ότι κάτι πρέπει να αλλάξει και σίγουρα αυτό είναι ο τρόπος που ζούμε, που διεκδικούμε, ο τρόπος που κοιτάζουμε τον διπλανό μας, που ψηφίζουμε. 

Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις να φέρουμε ξανά την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ στην πολιτική, να κάνουμε ξανά την πολιτική ελκυστική στους νέους και να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα της νέας γενιάς.

– Τοξικότητα, πόλωση και σενάρια συνωμοσίας πλανώνται πάνω από την από καιρό τεταμένη προεκλογική ατμόσφαιρα. Σας επηρεάζει το κλίμα αυτό στις συναντήσεις σας με την κοινωνία; 

Ο κόσμος πλέον αλλάζει κανάλι όταν βλέπουν τους πολιτικούς να τσακώνονται. Σε ΚΑΠΗ στο Μενίδι μου είπαν: “Αγόρι μου μην τσακώνεστε στα κανάλια δεν σας καταλαβαίνουμε και αλλάζουμε κανάλι!” Συνεπώς για εμάς σημασία έχει να φτάσει στον πολίτη το πρόγραμμά μας, ένα επεξεργασμένο σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα, όπου ο πολίτης γίνεται μέρος της λύσης. Εμείς μιλάμε για Ενεργειακή Δημοκρατία, με Ενεργειακές κοινότητες οι οποίες μειώνουν το κόστος στους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τα νοικοκυριά.

Προτείνουμε λύσεις για τους ιδιοκτήτες κόκκινων δανείων που τα έχουν αγοράσει τα Funds με νομο του Συριζα το 2015 και το 2020 ήρθε η Ν.Δ με δικό της νόμο για να καταργήσει ουσιαστικά τον νομο του ΠΑΣΟΚ (Κατσέλη), καταθέσαμε τροπολογία στην βουλή για την επαναφορά του Νόμου Κατσέλη και ουσιαστική προστασία της Πρώτης Κατοικίας και της Αγροτικής γης.

– Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να γίνει το πολιτικό όχημα μιας κοινωνίας που πλήττεται από τις κυβερνητικές πολιτικές και τους τακτικισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης; 

Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται στην ίδια όχθη του λαϊκισμού, της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης. Καθημερινά βάλλονται οι Ανεξάρτητες Αρχές, η Δικαιοσύνη, ζούμε μέσα σε συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας, όπου είναι φυσιολογικό οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να παίρνουν απευθείας αναθέσεις και να μην τρέχει τίποτα, είναι φυσιολογικό να κάνουν business με τα κόκκινα δάνεια εις βάρος των πολιτών, είναι φυσιολογικό να παρακολουθούνται μια σειρά από Υπουργικά στελέχη, η Ανώτατη στρατιωτική ηγεσία, πολιτικοί, δημοσιογράφοι. Επιχειρείται μία συντονισμένη θεσμική δημοκρατική εκτροπή με ευθύνη του Πρωθυπουργού και των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν έχει σημασία για εμάς ποιος θα γίνει πρωθυπουργός αλλά ο πολιτικός που θα γίνει Πρωθυπουργός να έχει αξιοπρέπεια, ηθική και πρόγραμμα που θα βάζει μπροστά τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι την προσωπική φιλοδοξία να παραμείνει “βιδωμένος” στην καρέκλα της εξουσίας. Για εμάς ο πολιτικός αυτός έχει ονοματεπώνυμο ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ!

Δημιούργησε τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με δική του εισήγηση, έβαλε στην ατζέντα την συζήτηση για το μείζον ζήτημα της κοινωνικής κατοικίας για τα νέα ζευγάρια, τους γονείς μικρών παιδιών που αγωνιούν για το αβέβαιο μέλλον.

Ποια είναι τα κυριότερα προβλήματα που σας αναφέρουν οι συμπολίτες σας; Η Ανατολική Αττική αγκαλιάζει τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ; 

Η Ενεργειακή Κρίση έχει συνταράξει όλα τα νοικοκυριά καθώς και τις επιχειρήσεις, ειδικά εκείνες που ασχολούνται με την εστίαση, οι οποίες πληρώνουν 3 φορές περισσότερο ρεύμα και αυτό είναι το αποτέλεσμα των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ. Απέτυχαν να αυξήσουν το ποσοστό της ενεργειακής μας αυτονομίας. 

Η Ανατολική Αττική είχε μια ραγδαία ανάπτυξη πληθυσμιακή και οικιστική ειδικά μετά το 2000. Κατά την περίοδο διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ 1996-2004 πραγματοποιήθηκαν τεράστια έργα για την περιοχή της Ανατολικής Αττικής, ενδεικτικά αναφέρω την Αττική Οδό, την Λεωφόρο Μαραθώνος, Λεωφόρο Λαυρίου, τον εκσυγχρονισμό των μεταφορικών μέσων, τον προαστιακό, το Αεροδρόμιο, δημιουργήθηκαν περισσότερα σχολεία, εκσυγχρονίστηκαν Κέντρα Υγείας, κατασκευάστηκαν γήπεδα, δημιουργήθηκαν μεγάλες προσδοκίες ειδικά από την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, γεγονός που μας ανέδειξε παγκοσμίως σε μία σύγχρονη, σοβαρή, Ευρωπαϊκή χώρα.

Όμως από το 2004 έως σήμερα έχουμε μείνει αρκετά πίσω σε υποδομές. Το αποχετευτικό δίκτυο από το 2014 που υπογράφηκαν οι συμβάσεις στις περισσότερες περιοχές ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει τα έργα, τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι τα ίδια από το 2004, το εισιτήριο είναι πολύ ακριβό σε σχέση με τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ με την πανδημία απορυθμίστηκαν τα δρομολόγια εις βάρος των πολιτών. Τα αστυνομικά τμήματα είναι αποδυναμωμένα και υποστελεχωμένα, ενώ η ανασφάλεια κυριαρχεί στα χωριά μακριά από τις μητροπόλεις. Τα Κέντρα Υγείας δουλεύουν χωρίς προσωπικό, με διπλοβάρδιες αφού προσπαθούν φιλότιμοι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς.

Η Ανατολική Αττική θα πρέπει να ψηφίσει μαχητικούς εκπροσώπους που θα διεκδικήσουν, περισσότερα αναπτυξιακά έργα, νέο σχέδιο διασύνδεσης των δήμων της Ανατολικής Αττικής μακριά από το Αθηνοκεντρικό σχεδιασμό της προηγούμενης εικοσαετίας.

– Πρόσφατα, ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε μια ηχηρή απάντηση από τον Νίκο Ανδρουλάκη σχετικά με τις αναφορές του πρώτου στον Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ εδώ και καιρό ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στα “σχοινιά” από τις θεσμικές αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ. Ο διμετωπος αγώνας, βλέπετε να φέρνει αποτέλεσμα στους νέους και παλαιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ;

Στο συνέδριο μας αποφασίσαμε ομόφωνα την αυτόνομη πορεία της πραγματικής δημοκρατικής παράταξης που ίδρυσε ο μοναδικός ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου με την ιδρυτική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη. Κανένας δεν θυμάται πότε είναι τα γενέθλια της Ν.Δ ή του ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα, κανένας δεν γνωρίζει το περιεχόμενο της δικής τους ιδρυτικής διακήρυξης, μόνο το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να γίνει ένα με την κοινωνία.

Μόνο το ΠΑΣΟΚ με το ΕΣΥ, τους νόμους για την ισότητα, τις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, την δικαιοσύνη, την διαφάνεια, την αξιοποίηση της τεχνολογίας δημιούργησε το ΑΣΕΠ, την ΔΙΑΥΓΕΙΑ, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τις Ανεξάρτητες Αρχές, την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Μόνο το ΠΑΣΟΚ αφουγκράζεται τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας χωρίς λαϊκιστικές κορώνες, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας, είναι κόμμα εξουσίας, μεταρρυθμιστικό, με Ευρωπαϊκό προσανατολισμό και για αυτό το λόγο στις ερχόμενες εκλογές ζητάμε ψήφο εμπιστοσύνης ώστε να φέρουμε την σταθερότητα και την ομαλότητα ξανά πίσω στην πολιτική ζωή του τόπου.

Δείτε επίσης …