Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Οι Υπο-κλοπές συνεχίζονται στην Ενέργεια και την Ακρίβεια

Ολοκληρώθηκαν άρον άρον οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη χωρίς να επιτρέψουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να καταθέσουν μάρτυρες κλειδιά που θα βοηθούσαν να μάθουμε την αλήθεια ενώ οι κύριοι Δημητριάδης και Κοντολέων επικαλέστηκαν το απόρρητο για λόγους Εθνικής Ασφάλειας. Έχουμε δηλαδή το εξής παράδοξο εκείνοι οι οποίοι παραβίασαν το απόρρητο των επικοινωνιών ενός Ευρωβουλευτή και υποψήφιου Προέδρου Δημοκρατικού κόμματος,  επικαλέστηκαν το απόρρητο για να κρύψουν πίσω από αυτό τις δικές τους πολιτικές, πιθανώς και ποινικές ευθύνες.

Δεύτερο παράδοξο είναι ότι κατέθεσε το θύμα (Ν.Ανδρουλάκης) ενώ οι πολιτικοί προϊστάμενοι της ΕΥΠ κ.Μητσοτάκης, Πιερρακάκης, Γεραπετρίτης και άλλοι άμεσα εμπλεκόμενοι δεν επιτράπηκαν να καταθέσουν! Κατά τα άλλα η εντολή του Πρωθυπουργού ήταν όλα στο Φως αλλά κρατώντας τον διακόπτη κλειστό. 

Τρίτο παράδοξο είναι ότι παρότι ζητήθηκε από τον Πρωθυπουργό να άρει το απόρρητο για να μάθουμε τους λόγους παρακολούθησης, δεν έγινε δεκτό ούτε αυτό το αίτημα, γεγονός που προκύπτει το εξής αποτέλεσμα, είτε ο Ν.Ανδρουλάκης είναι κατάσκοπος και τον καλύπτει ο κ.Μητσοτάκης, είτε ο κ.Μητσοτάκης κρύβει τις δικές του ευθύνες πίσω από αυτό το διπλό σκάνδαλο Υποκλοπών και Συγκάλυψης.

Το σκάνδαλο αυτό είναι άλλο ένα πλήγμα στο στημένο επικοινωνιακό προφίλ του “κεντρώου” Μητσοτάκη, ενώ αποδεικνύει το πραγματικό του τρόπο κλειστής και συγκεντρωτικής διακυβέρνησης μακριά από κάθε ίχνος κράτος δικαίου.

Με τον ίδιο συγκεντρωτικό τρόπο κυβερνά στην οικονομία, όπου αφήνει των πληθωρισμό να καλπάζει με 12,1% για τον μήνα Σεπτέμβριο, 2,1 μονάδες πάνω από τον Ευρωπαϊκό Μέσο Όρο. Οι μεγαλύτερες μάλιστα ανατιμήσεις στην Ελλάδα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2021 καταγράφηκαν στο ψωμί και στα δημητριακά (+18,5%), στα κρέατα (+17,1%), στα αυγά και στα γαλακτοκομικά (+18%), στα έλαια και λίπη (25,5%), στον καφέ-κακάο-τσάι (12,5%) αλλά στα φρούτα και λαχανικά 1,7% και 7,9% αντίστοιχα.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα τη στιγμή που τα στοιχεία αποδεικνύουν πως η κατάσταση στη χώρα μας πρόκειται να επιδεινωθεί. Οι συνέπειες των νέων οικονομικών συνθηκών βαραίνουν την ίδια την Κυβέρνηση, που συνεχίζει κωφεύει όχι μόνο στις προειδοποιήσεις και στις προτάσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής αλλά και στα ίδια τα οικονομικά στοιχεία, συνεχίζοντας αδιάφορα την επιδοματική τακτική της, ενώ η χώρα μας χρειάζεται επειγόντως μεταρρυθμίσεις ουσιαστικές και στοχευμένες, με κοστολογημένα και συγκεκριμένα μέτρα.

Το ρεύμα συνεχίζει να είναι το πιο ακριβό στην ΕΕ, η κυβέρνηση δεν βάζει πλαφόν στην λιανική τιμή με αποτέλεσμα οι επιδοτήσεις στους πολίτες να επικροτούν την αισχροκέρδεια των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας και να τροφοδοτούν τον φαύλο κύκλο της ακρίβειας.

Η κυβέρνηση συνεχίζει τις “υπο-κλοπές” στο εισόδημά μας, στην ενέργεια και την ακρίβεια και σε αυτή την περίπτωση οι κερδισμένοι είναι οι λίγοι και ισχυροί ενώ το κόστος το πληρώνουν πολλαπλάσιο οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας.

Το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει επανειλημμένως να μπει πλαφόν στην λιανική τιμή ρεύματος, να μειωθεί ο ΦΠΑ στα βασικά αγαθά που, να μειωθεί ο ΕΦΚ και το ΦΠΑ στα καύσιμα, να γίνουν έλεγχοι για φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά, να φορολογηθούν τα πραγματικά υπερκέρδη των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας.

Επίσης καταθέσαμε πρόταση για δωρεάν μετακινήσεις των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, για την αναστολή των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και για τα κόκκινα δάνεια σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά (100 δις), για την κοινωνική κατοικία, τα φωτοβολταϊκά στις στέγες. 

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, λαϊκισμός – συντήρηση – πελατειακό κράτος. Θέλουν πελάτες-επαίτες πολίτες την στιγμή που ανισότητες μεγάλουν, δεν διστάζουν να τσαλακώσουν το κράτος δικαίου για να παραμείνουν βιδωμένοι στην καρέκλα της εξουσίας.

Το ΠΑΣΟΚ ανακάμπτει δυναμικά σε πολλές περιοχές σε όλη την Ελλάδα και καλεί τους φίλους και τα μέλη στην μαζική συμμετοχή στους τομείς πολιτικής digitalsociety.gr για να φέρουμε ξανά την πολιτική στο προσκήνιο, μόνο έτσι θα νικήσουμε, Ανατρέποντας τους πολιτικούς συσχετισμούς για μία Ελλάδα Σύγχρονη και Δίκαιη.

Δείτε επίσης …