Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Η Θετική Ατζέντα θα νικήσει την τοξικότητα

Η Θετική Ατζέντα θα νικήσει την τοξικότητα

Η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση μετατράπηκε άλλη μια φορά σε ψήφο εμπιστοσύνης από τους κυβερνητικούς βουλευτές για την υπόθεση των υποκλοπών. Τίποτα από ότι συζητήθηκε στην βουλή δείχνει να αφορά άμεσα τους πολίτες. Μας αφορά όμως η θεσμική εκτροπή της κυβερνητικής παράταξης και του ίδιου του Πρωθυπουργού, ο οποίος από την μία πλευρά φαίνεται να είναι ο ενορχηστρωτής της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, του Κουκάκη και σειρά υπουργών, στελεχών της ΝΔ και της ανώτατης στρατιωτικής ηγεσίας, γεγονός που σε μία κανονική δημοκρατική χώρα θα είχε παραιτηθεί και θα του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες. Από την άλλη πλευρά ο ίδιος ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, ο οποίος χαμήλωσε τον πήχη για να περάσει ο εκλεκτός του κ.Κοντολέων, αρνείται ότι γνώριζε το οτιδήποτε για τις παρακολουθήσεις, για τις εκπαιδεύσεις στελεχών τρίτων χωρών για την χρήση του στις εγκαταστάσεις της ΕΥΠ. Έχουμε έναν πρωθυπουργό ανεπαρκή και επικίνδυνο σε κάθε περίπτωση, είτε γνώριζε, είτε δεν γνώριζε, αλλά πολύ περισσότερο θα έπρεπε να διερευνηθεί ο ρόλος του κ.Κοντολέων και του κ.Δημητριάδη, διότι αν ισχύει ότι δεν γνώριζε ο Πρωθυπουργός για όλα τα παραπάνω τότε οι δύο κύριοι από ποιον έπαιρναν εντολές; Τελικά ο κ.Κοντολέων ήταν επιλογή του κ.Μητσοτάκη ή μήπως επιβλήθηκε από ξένες δυνάμεις;

Η Αντιπολίτευση μέσω του κ.Τσίπρα, έκανε μία τελευταία προσπάθεια βλέποντας τα νούμερα της να κατρακυλούν μετά την υπόθεση Καλογρίτσα, να συντηρήσει το υποτιθέμενο δίπολο, αλλά όπως λέει ο λαός πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος. Φάνηκε σε όλους ότι η Αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούσε το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ, τον υπουργό Πιτσιόρλα, προσπάθησε να δημιουργήσει κανάλι ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τον έλεγχο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, ενώ κατηγορείται ο πρώην υπουργός τους  στο ειδικό δικαστήριο.

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ μοιάζουν σα δύο σταγόνες νερό, χρησιμοποιούν ακριβώς τις ίδιες πρακτικές χειραγώγησης της δικαιοσύνης, των ανεξάρτητων αρχών, των μέσων ενημέρωσης για να κρατηθούν στην εξουσία.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με το Νίκο Ανδρουλάκη στο τιμόνι της παράταξης, έβαλε στην ατζέντα το ζήτημα της κοινωνικής στέγης, παράλληλα ζητάμε να διορθωθούν οι αδικίες στους χαμηλοσυνταξιούχους δίνοντας ένα νέο ΕΚΑΣ σε 350.000 δικαιούχους. Στην ατζέντα έχουμε επίσης προτάσεις για την ρύθμιση της αγοράς των κόκκινων δανείων, την οποία απορρύθμισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το Ν.4354/2015, όπου άναψε το πράσινο φως στους servicers να πραγματοποιούν πλειστηριασμούς, ενώ ο νόμος του 2003 δεν επέτρεπε στα «funds» να γίνονται διάδικοι και να πραγματοποιούν δικαστικές ενέργειες. 

Τι σημαίνει αυτό; 10.000 πλειστηριασμοί πρέπει να ολοκληρωθούν μόνο μέχρι το τέλος Μαρτίου, την στιγμή που νοικοκυριά, επιχειρήσεις έχουν κάνει παύση πληρωμών και περιμένουν ρυθμίσεις με κούρεμα και ευνοϊκότερους όρους. Ουσιαστικά θα πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη μετατόπιση πλούτου στη σύγχρονη ιστορία του κράτους αφού θα αλλάξουν χέρια πάνω από 100 δις ακίνητης περιουσίας, ενώ ΔΕΝ θα φορολογηθούν στην Ελλάδα πάνω από 58 δις τα οποία θα είναι τα κέρδη των Funds. To ΠΑΣΟΚ με το Ν.3869/2010 (Κατσέλη) ήταν το μοναδικό κόμμα που προστάτεψε στην πράξη την πρώτη κατοικία από πλειστηριασμούς. Σήμερα έχουμε ΠΑΛΙ έχουμε μία συνολική πρόταση που μπορεί να δώσει λύσεις και να διαμορφώσει κανόνες σε μία αγορά που δρα ανεξέλεγκτα με τις ευλογίες της Τράπεζας της Ελλάδος.

Το δίλημμα των επόμενων εκλογών είναι ξεκάθαρο: Ή με αυτούς που είναι ικανοί για όλα, αρκεί να έχουν μια θέση εξουσίας ακόμη και εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, των θεσμών και της Δημοκρατίας ή με αυτούς που είναι διατεθειμένοι να τα θυσιάσουν όλα για να εξασφαλίσουν στην πατρίδα μας κοινωνική ειρήνη, προοπτική και ευημερία.

Το ΠΑΣΟΚ με σχέδιο, προτάσεις και θετική ατζέντα δεν έχει καμία σχέση με τις δυνάμεις της τοξικότητας του κοντού – καχεκτικού δικομματισμού (57%), αυτός είναι ο λόγος που οι σκεπτόμενοι πολίτες θα έχουν τις επόμενες εκλογές μια ισχυρή εναλλακτική πρόταση, η οποία θα φέρει σταθερότητα, στους πληγωμένους δημοκρατικούς θεσμούς, την οικονομία και το κοινωνικό κράτος.

Λάζαρος Καραούλης

Υπ.Βουλευτής Ανατολικής Αττικής ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Μέλος Κ.Π.Ε ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Δείτε επίσης …