Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι!

Ο Δημήτρης Λαμπράκης δώρισε κάποια στιγμή στο Νικόλαο Πλαστήρα έναν ωραίο χρυσό στυλό, γεγονός που προξένησε εντύπωση στον τότε πρωθυπουργό, ο οποίος λίγο αργότερα επέστρεψε ευγενικά το δώρο με την ιστορική φράση “Δεν βάζω χρυσές υπογραφές – τα δώρα φέρουν αντίδωρα”. Ο Νικόλαος Πλαστήρας 69 χρόνια από τον Θάνατο του συνεχίζει να αποτελεί παράδειγμα πολιτικής ηθικής προς μίμηση.

 Η Εύα Καϊλή με την αποκλίνουσα πολιτική συμπεριφορά της τους τελευταίους μήνες έθεσε εαυτόν εκτός παράταξης των Σοσιαλδημοκρατών πολύ πριν κατηγορηθεί για κακουργηματικά αδικήματα συγκεκριμένα, για οργανωμένο έγκλημα, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος.

Η Εύα Καϊλή πρόδωσε την εμπιστοσύνη των συντρόφων της, των ψηφοφόρων της και μιας ιστορικής παράταξης με στελέχη όπως η Μελίνα Μερκούρη, που έδωσε και την ψυχή της για την Ελλάδα, που άφησε ιστορία με το ΠΑΣΟΚ.

Μια παράταξη η οποία θέσπισε μηχανισμούς διαφάνειας όπως το ΑΣΕΠ, την ΔΙΑΥΓΕΙΑ, μια παράταξη που δημιούργησε την Εθνική Συνταγογράφηση, τις ανεξάρτητες αρχές, το ΕΣΥ, δεν μπορεί και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συνδέεται με τις προσωπικές στρατηγικές στελεχών που μοναδικό στόχο έχουν την ανέλιξη τους και τον πλουτισμό τους εις βάρος των πολλών. 

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ!

Καθημερινά δίνουμε έναν αγώνα να ανταπεξέλθουμε στις υψηλές απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας, με ένα αυξημένο κόστος ζωής, με χαμηλούς μισθούς, με υψηλά ποσοστά ανεργίας, με υψηλά ποσοστά ανθρώπων που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας, με κοινωνικές ανισότητες που αυξάνονται ραγδαία.

Ως σοσιαλδημοκράτες χρειάζεται να αναδείξουμε το πρόγραμμα μας το οποίο παρουσιάστηκε 11 Δεκεμβρίου στην Κεντρική πολιτική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ υπό την ηγεσία του. Κεντρικοί άξονες του προγράμματος όπως είπε ο Πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης: Το δικό μας Κοινωνικό Συμβόλαιο για μια Ελλάδα με αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση. Ένα πραγματικά σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα, που απαντά στην εποχή των ραγδαίων αλλαγών, αλλά και των νέων απειλών και προκλήσεων.

Η κλιματική αλλαγή, η ενεργειακή κρίση, το δημογραφικό, η πανδημία, οι γεωγραφικές και κοινωνικές ανισότητες απαιτούν νέες πολιτικές απαντήσεις.

Την κοινωνική στέγη, το εθνικό σύστημα υγείας την ενίσχυση της παιδείας στο οποίο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αλλεργία σε ότιδηποτε έχει δημόσιο χαρακτήρα σε οτιδήποτε έχει με κόπο χτυπάει το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά.

Ο οικογενειακός γιατρός απέτυχε κατά κοινή ομολογία από τους πολίτες και τους ίδιους του γιατρούς. Πολίτες δεν μπορούν να γράψουν φάρμακα γιατί έχουν γεμίσει οι υφιστάμενοι οικογενειακοί γιατροί και είναι στον αέρα. Γιατροί οι οποίοι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα πλέον θα έχουν να ανταγωνιστούν τους συναδέλφους τους στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι θα μπορούν να ανοίξουν ιδιωτικό ιατρείο στην αγορά.

Για όλα τα παραπάνω για εμάς χρειάζεται αγώνας σπίτι σπίτι, γειτονιά γείτονια για να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη την ανατροπή σε τοπικό και εθνικό επίπεδο και να επιβάλλουμε μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση όπου θα χτυπήσει τα καρτέλ των τραπεζών, των ενεργειακών παροχών, των πετρελαϊκών και θα βάλει στο χρονοντούλαπο την δεξιά παραταξη των σκανδάλων και των υποκλοπών.

Μαζί θα δώσουμε την μάχη 

Μαζί θα τα καταφερουμε!

Δείτε επίσης …