Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Οι πολίτες της Ανατολικής Αττικής δεν είναι β’ κατηγορίας

Συνεχίζονται καθημερινά τα θανατηφόρα ατυχήματα στην Ανατολική Αττική, τα ποσοστά της εγκληματικότητας παραμένουν υψηλά χωρίς καμία πρωτοβουλία από την κυβέρνηση. Η Τάξη και η ασφάλεια στην Ανατολική παραμένει όνειρο θερινής νυκτός, με το 50% των στελεχών να συνεχίζουν να βρίσκονται παραχωρημένα σε πρόσωπα υψηλής σημασίας.

Στα Κέντρα Υγείας μετά από πιέσεις της παράταξής μας το ΠΑΣΟΚ, άρχισαν να πληρώνονται τα δεδουλευμένα του νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού σταδιακά. Παραμένουν όμως τα προβλήματα της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης, ενώ το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης λειτουργεί ως ουρά του Κ.Υ Ραφήνας.

Στον Δήμο Διονύσου η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με την σιωπηρή συναίνεση των βουλευτών της δρομολογεί ένα περιβαλλοντικό έγκλημα όπως αυτό της λειτουργίας των Λατομείων. Δεν δίνει λύση στα χωροταξικά και δασικά ζητήματα που κρατάνε εγκλωβισμένους χιλιάδες συμπολίτες μας, με τις περιουσίες τους να βρίσκονται στον αέρα εδώ και πολλά χρόνια.

Οι συγκοινωνίες στην Ανατολική Αττική βρίσκονται υπό κατάρρευση. Το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε τις δύο νέες συμβάσεις ύψους 50 εκατ. ευρώ ως «απευθείας αναθέσεις» που δεν δικαιολογούνται από απρόβλεπτα γεγονότα. Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για το πώς θα διαχειριστεί την κατάσταση το Υπουργείο Μεταφορών. Αλαλούμ σε δεκάδες λεωφορειακές γραμμές αστικών συγκοινωνιών της Αττικής απειλείται από σήμερα, καθώς η σύμβαση με τα ΚΤΕΛ που τις εκτελούσαν έχει λήξει από 6 Οκτωβρίου 2022 και η κυβέρνηση δεν ανακοίνωσε τι πρόκειται να συμβεί στη συνέχεια. Το πρόβλημα ξέσπασε μετά το διπλό μπλόκο που έστησε το Ελεγκτικό Συνέδριο, απορρίπτοντας και τα δύο σχέδια συμβάσεων που επιχειρήθηκαν μεταξύ ΚΤΕΛ και ΟΑΣΑ, ένα τον Αύγουστο και ένα την περασμένη εβδομάδα.

Τα δρομολόγια έχουν μειωθεί στο 50%, αναβάλλονται δρομολόγια χωρίς να μπορεί να ενημερωθεί ο κόσμος που βρίσκεται στο δρόμο, στις πόλεις άνω των 40 χιλ. δεν εξυπηρετούνται οι πολίτες, δεν υπάρχει διασύνδεση των περιοχών της Ανατολικής Αττικής, δεν υπάρχει σοβαρός σχεδιασμός από την Περιφέρεια και το Υπουργείο Μεταφορών. Πρόσφατα δε όπως ανακοινώθηκε οδηγοί των ΚΤΕΛ Αττικής κατέφυγαν σε επίσχεση εργασίας για δεδουλευμένα ετών.

Οι πολίτες της Ανατολικής Αττικής δεν είναι β’ κατηγορίας, ΑΠΑΙΤΟΥΝ ασφάλεια στους δρόμους, αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, σοβαρό ΝΕΟ σχεδιασμό τοπικών συγκοινωνιών με χαμηλό εισιτήριο, δεν θέλουν άλλα λόγια! Μπορεί αυτή η κύβερνηση των ολίγων και των ισχυρών να κατανοήσει αυτά τα προβλήματα; Η απάντηση είναι ΟΧΙ. 

Ανάμεσα στον δεξιό ελιτισμό και τον αριστερό λαϊκισμό η απάντηση είναι αλλαγή! Δημοκρατική Ανατροπή με ΠΑΣΟΚ ισχυρό για να δημιουργηθούν υποδομές και να λυθούν τα χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούν μία από τις μεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες περιφέρειες της χώρας.

Δείτε επίσης …