Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Ανανέωση -Ενότητα – Αλλαγή , με Νίκο Ανδρουλακη στην πρώτη γραμμή!

Η εσωκομματική εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέου Προέδρου στο ΚΙΝΑΛ έχει άρχισει να αλλάζει τους πολιτικούς συσχετισμούς. Αντί να ασκεί πίεση ο δικομματισμός στο τρίτο κόμμα, γίνεται το ανάποδο. Οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν ένα κλίμα δυσαρέσκειας για την κυβέρνηση και του κυβερνητικούς χειρισμούς στην πανδημία, οικονομία, ενώ από την άλλη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κερδίζει τους δυσαρεστημένους της κυβέρνησης.
Το Κίνημα Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ κερδίζει μέρα με την ημέρα γιατί έχει σοβαρό αντιπολιτευτικό λόγο όλο αυτό το διάστημα μέσα στην Παναδημία. Δεν χαϊδεύει αυτιά προς εκμετάλλευση ψήφων, όπως κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση στο θέμα των αντιεμβολιαστών.


Σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση είναι φανερό ότι ο προοδευτικός κόσμος διψά για νέα πρόσωπα, νέες ιδέες, αλλαγή στις καθεστωτικές αντιλήψεις που αποτρέπουν τους πολίτες από τα κοινά. Χρειαζόμαστε έναν Πρόεδρο που θα εγγυηθεί την ενότητα και θα φέρει την ανανέωση με προοπτική για το μέλλον της παράταξης αλλά και την Σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα.


Δεν θα γίνουμε ξανά πρωταγωνιστές αν λοξοκοιτάμε προς τη Νέα Δημοκρατία ή τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει κανένα νόημα για εμάς να να έρθουν να ψηφίσουν μέλη και φίλοι άλλων κομμάτων καθοδηγούμενοι από τα κεντρικά των κομμάτων τους επειδή τους βολεύει ο ένας ή ο άλλος υποψήφιος. Σημασία έχει να έρθει να ψηφίσει η βάση της παράταξης, οι μη προνομιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες που πλήττονται από την βίαιη μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή, πολίτες που βλέπουν τις τιμές να ανεβαίνουν γιατί το ενεργειακό κόστος μεγαλώνει καθημερινά.


Όλα αυτα τα θέματα τα έχει αναδείξει και είναι ψηλά στην ατζέντα του Ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη και υποψήφιου Προέδρου του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ. Προτεραιότητα του είναι να ξανακάνει την παράταξη πρωταγωνιστής των εξελίξεων με φωνή και λόγο εντός και εκτός της χώρας. Οι πολίτες δεν πρέπει να μπαίνουν στο δίλημμα μεταξύ της αποτυχίας της κυβέρνησης ή της ανεπάρκειας της αντιπολίτευσης.


Η χώρα χρειάζεται να στηριχτεί σε μια νέα ανθεκτική, ανταγωνιστική παραγωγική βάση με ισχυρό κοινωνικό κράτος που θα δίνει στήριγμα και εφόδια στον πολίτη. Δημογραφικό, εξωτερική πολιτική, ανεξάρτητες αρχές, ψηφιακός και εν9εργειακός μετασχηματισμός χωρίς αποκλεισμούς αυτά είναι τα καυτά θέματα της επόμενης ημέρας.


Τώρα είναι οι ώρα να πάρουμε αποφάσεις και να συμμετέχουμε ΜΑΖΙ σε ένα πραγματικό δημοκρατικό κόμμα, συμμετοχικό που θα έχει ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα την επόμενη ημέρα, το οποίο θα ανατρέψει το ξεπερασμένο πολιτικό σκηνικό.
Μαζί με το Νίκο Ανδρούλακη η επόμενη μέρα θα μας βρεί ενωμένους, αυτόνομους και ανανεωμένους, για να γίνει αυτό είναι πολύ βασικό να συμμετέχουμε ενεργά στις εκλογές 5 και 12 Δεκεμβρίου και να δώσουμε το μήνυμα ότι είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι σαν μια γροθιά!

Λάζαρος Καραούλης
Ιδρυτικό μέλος ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ

Δείτε επίσης …