Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Με το Νίκο Ανδρουλάκη Πρόεδρο το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ θα γίνει κόμμα πρότυπο, σύγχρονο και Ευρωπαϊκό.

Στις 4 Νοεμβρίου στις φιλόξενες στήλες της εφημερίδας σας αναφερθήκαμε με άρθρο μας ότι η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ είναι το κλειδί για ένα ανοικτό, σύγχρονο, Ευρωπαϊκό κόμμα. Πριν την εξαγγελία των εσωκομματικών εκλογών κανένας δεν μπορούσε να προβλέψει ότι 270 χιλιάδες θα προσέρχονταν στην εκλογική διαδικασία στέλνοντας μήνυμα Ανανέωσης – Ενότητας και Αλλαγής παίρνοντας τις τύχες του κινήματος στα χέρια τους.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πιστός στην στρατηγική της ενότητας, της αυτονομίας και σεβόμενος την βαριά παρακαταθήκη της Προέδρου Φώφης Γεννηματά που τόσο άδικα και πρόωρα έφυγε από τη ζωή, κέρδισε στις εκλογές του β’ γύρου των εκλογών παίρνοντας ισχυρή καθαρή εντολή ανανέωσης και έβαλε τα θεμέλια για την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών στο προσεχές μέλλον.

Η νέα ηγεσία ανανεωμένη πολιτικά και ηλικιακά οφείλει να δημιουργήσει την επόμενη ημέρα ένα κόμμα αξιόπιστο, διεκδικητικό, αυτόνομο, με τις ριζωμένες αρχές του Ανθρωπισμού και της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας. Οι 270 χιλιάδες που στήριξαν την επανεκκίνηση του Κινήματος αλλαγής θα πρέπει να γίνουν συνδημιουργοί της προσπάθειας συμμετέχοντας στις διαδικασίες αυτοοργάνωσης του κινήματος εν όψη συνεδρίου.

Στο συνέδριο θα διαμορφωθεί η πολιτική ταυτότητα, ο οδικός χάρτης της πολιτικής που θα ακολουθήσει ο χώρος μας ώστε να γίνει ξανά ελκυστικός και να εκπροσωπήσει επάξια ξανά τους εργαζόμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, και όλους τους κλάδους δίνοντας ρεαλιστικές λύσεις σε μια σειρά από προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα.

Είναι πλέον φανερό ότι οι πολίτες κουράστηκαν τόσο από την αναποτελεσματικότητα του “επιτελικού κράτους” της Κυβέρνησης όσο και από την ανευθυνότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η μελέτη του καθηγητή Τσιόδρα-Λύτρα ανέδειξε για άλλη μια φορά τις αδυναμίες των δύο “μεγάλων κομμάτων”. Από την μία ο Πρωθυπουργός δεν γνώριζε δήθεν την μελέτη και από την άλλη ακραίες εκφράσεις από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην Βουλή, ανάγκασε τον Τσίπρα να τον διαγράψει. Αυτού του είδους τη ρητορική εξέθρεψε ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια δυστυχώς, με αποτέλεσμα να την συναντά συνεχώς μπροστά του.

Τη στιγμή που η Πορτογαλία έχει 15 νεκρούς την ημέρα με ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης πάνω από 85%, εμείς θρηνούμε καθημερινά ένα μικρό χωριό αφού το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας δεν είναι αποτελεσματικό. Ο Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης από το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» δήλωσε την Παρασκευή 17/12: «Είναι πολύ κρίσιμο να βελτιώσουμε το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας μας για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Επίσης, είναι ξεκάθαρο ότι η Κυβέρνηση δεν έχει πάρει τις αναγκαίες αποφάσεις για να στηρίξει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας όσο θα έπρεπε βάσει των σημερινών συνθηκών της πανδημίας και αυτό πρέπει να γίνει. Δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να κρύβει τις τεράστιες ευθύνες του πίσω από ακραίες και καταδικαστέες δηλώσεις μελών της αντιπολίτευσης».

Μαζί με το Νίκο Ανδρουλάκη μπορώ υπεύθυνα να τονίσω ότι υπάρχει τρίτος δρόμος, η υπεύθυνη αντιπολίτευση με σχέδιο και όραμα για την Ελλάδα του 2030.

Τώρα είναι η ώρα που χρειαζόμαστε πρόγραμμα και πολιτική πυξίδα για τις προκλήσεις του σήμερα:

  • Ενεργειακή Κρίση με 3 στα 10 νοικοκυριά στην Ευρώπη να βρίσκονται στα όρια της ενεργειακής φτώχειας και χιλιάδες επαγγελματίες και αγρότες να βλέπουν το κόστος παραγωγής να ανεβαίνει.
  • Πανδημία επανασχεδιασμός του εμβολιαστικού προγράμματος με τοπικές καμπάνιες να σπάσουμε την παραπληροφόρηση και να ενισχύσουμε τα νοσοκομεία και το δημόσιο τομέα με ΜΕΘ και προσωπικό.
  • Οικονομική Κρίση – Τεράστιο πλήγμα δέχεται η αγορά με τα μέτρα, καταστήματα δεν μπορούν να αντέξουν ενώ δέχονται πίεση από την βίαιη ψηφιοποίηση της αγοράς.
  • Εθνική Άμυνα – Στο συμβούλιο των Ευρωπαΐων Σοσιαλιστών ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε παρέμβαση για το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία από Ευρωπαΐκές χώρες καθώς η Τουρκία είναι παράγοντας αστάθειας στην περιοχή και προκαλεί συνεχώς προβλήματα.
  • Δημογραφικό – Άμεσες πρωτοβουλίες αντιμετώπισης της μείωσης των γεννήσεων μέσω γενναίων προγραμμάτων του κράτους για τα νέα ζευγάρια.

Ξεκινάμε ενωμένοι κ αυτόνομοι με νεα δυναμική – πίστη στο Κίνημα μας. Με τη νέα γενιά στο τιμόνι του για την Νέα Ελλάδα της δίκαιης βιώσιμης ευημερίας, της ψηφιακής εποχής, των ίσων ευκαιριών, που όλοι ονειρευόμαστε και δικαιούμαστε.

Δείτε επίσης …