Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Επικοινωνιακός ο καθαρισμός ρεμάτων της Περιφέρειας Αττικής στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα

Είναι γεγονός ότι στην ευθύνη των Περιφερειών της χώρας είναι ο καθαρισμός των ρεμάτων και η αντιπλημμυρική προστασία των τοπικών περιοχών. Στο πλαίσιο αυτό παρακολουθήσαμε σε ανάρτηση του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής την ενημέρωση για τα δεκάδες ρέματα της Ανατολικής Αττικής που καθαρίστηκαν επιτυχώς τον Αύγουστο. Ανάμεσά τους το ρέμα στο Κάτω Σούλι και την οδό Πηνελόπης Δέλτα, το οποίο καθαρίστηκε μόνο επιφανειακά και ένα μέρος του στην αρχή, ενώ όλη η υπόλοιπη τάφρος, η οποία πλημμύρισε πέρυσι έμεινε ακαθάριστη. Ακαθάριστο έμεινε και το μικρό ρέμα στην Αργυροκάστρου, περιοχή που επίσης πλημμύρισε το ίδιο διάστημα πέρυσι καταστρέφοντας μεγάλες εκτάσεις από αγροτικές καλλιέργειες, περιουσίες και νοικοκυριά.

Αναφέρουμε το γεγονός διότι η Περιφέρεια απάντησε σε ερώτηση του Εξωραϊστικού συλλόγου Κάτω Σουλίου (07-12-2021) ότι η συγκεκριμένη οδός-τάφρος δεν είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας αλλά του Δήμου.

-Αν λοιπόν είναι του Δήμου τότε δικαιολογημένα οι κάτοικοι αναρωτιούνται γιατί στις 19/8/2022 αναρτήθηκε φωτογραφία με τα μηχανήματα της Περιφέρειας να την καθαρίζουν;

– Αφού την καθαρίσανε μερικώς γιατί δεν την καθαρίσανε ολόκληρη;

– Δεν υπάρχει συνεννόηση με τις τοπικές αρχές για τους καθαρισμούς των ρεμάτων;

– Ποιανού ευθύνη θα είναι μία νέα πλημμύρα στην περιοχή;

– Η Απαίτηση της τοπικής κοινωνίας για ουσιαστικά Αντιπλημμυρικά Έργα στον πολύπαθο Μαραθωνα είναι επιτακτική και ΑΜΕΣΗ!

Παρακαλούμε την Περιφέρεια να δρομολογήσει άμεσα τις διαδικασίες και να συμπεριλάβει στο σχεδιασμό της τα εν λόγω ρέματα και να σταματήσει ο εμπαιγμός και το μπαλάκι ευθυνών στους κατοίκους και αγρότες του Κάτω Σουλίου Μαραθώνα.

Λάζαρος Καραούλης 

Μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Δείτε επίσης …