Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Επίσκεψη στο Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Νέου Βουτζά-Προβαλίνθου

Στις 19 Ιουλίου 2022, κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, αποτελούμενο από το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Λάζαρο Καραούλη, το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ανατολικής Αττικής Χρήστο Δραγώτη, και αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ του Δήμου Μαραθώνα, τον Γραμματέα Κώστα Κοτζαμπασάκη, τον υπεύθυνο οργανωτικού Κωνσταντίνο Βαφειάδη, την υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας Στέλλα Γιάννα Δεληχάτσιου, επισκέφθηκαν το Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών (ΠΥ.Σ.ΕΘ.) Νέου Βουτζά-Προβαλίνθου, στο πλαίσιο της γνωριμίας με τα τοπικά Σωματεία και τους Συλλόγους. Ο σταθμός του ΠΥ.Σ.ΕΘ. Νέου Βουτζά-Προβαλίνθου διαθέτει 9 πυροσβεστικά οχήματα έτοιμα για δράση και 50 εθελοντές, με άρτια οργάνωση και λειτουργία.

Κατά τη συζήτηση που έγινε, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εθελοντές δασοπυροσβέστες, με τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος Εθελοντών κ. Κυριάκο Δαμιανόγλου, γιο του ιδρυτή και πρώην διοικητή του ΠΥ.Σ.ΕΘ. Γιάννη Δαμιανόγλου, ο οποίος έφυγε άδικα από τη ζωή εν ώρα υπηρεσίας, τέθηκαν τα εξής ζητήματα:

# Πλήρης κάλυψη από την πολιτεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης, καθώς επίσης και αποζημίωση των εθελοντών που τραυματίζονται εν ώρα δασοπυροσβεστικής υπηρεσίας.

# Κάλυψη από την πολιτεία των τελών κυκλοφορίας, των ασφαλειών και των εξόδων των διοδίων για τα πυροσβεστικά οχήματα που διαθέτει το ΠΥ.Σ.ΕΘ. Νέου Βουτζά-Προβαλίνθου.

# Μοριοδότηση των πιστοποιημένων εθελοντών του ΠΥ.Σ.ΕΘ. Νέου Βουτζά-Προβαλίνθου που εκπαιδεύονται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για τις εθελοντικές τους δράσεις, όπως συμβαίνει και για τους εθελοντές του Σώματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

# Εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 4662/2020, σχετικά με την αναβάθμιση του συστήματος εθελοντισμού της πολιτικής προστασίας κ.α.

Δυστυχώς, μερικές ώρες μετά το απόγευμα, ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά στη γειτονιά μας, στο Ντράφι και στις άλλες περιοχές της Πεντέλης, καταστρέφοντας κατοικίες και το φυσικό περιβάλλον για πολλοστή φορά. Παρότι ο κρατικός μηχανισμός έδειχνε έτοιμος, πάλι γινόμαστε μάρτυρες καταστροφής και εκκένωσης περιοχών, καθώς η φωτιά συνεχίζει να καίει την Ανατολική Αττική.

Οι συνέπειες άλλης μιας τραγικής πυρκαγιάς αναδεικνύουν τις ευθύνες της Πολιτείας και καθιστούν άκρως απαραίτητη την άμεση εφαρμογή προληπτικών μέτρων για τις πυρκαγιές με έγκαιρη δασοπροστασία και με εφαρμογή νόμων που συμβάλλουν στην καλύτερη οργάνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, την ενίσχυση του εθελοντικού κινήματος και την υποστήριξη των εθελοντών δασοπυροσβεστών.

Δείτε επίσης …